Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساتین»
2024-04-29@14:44:53 GMT

حقوق معلمان چقدر است؟ حقوق فرهنگیان کی واریز می شود؟

تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۷۴۱۲۸۲

مشاور وزیر آموزش و پرورش از عدم پرداخت پول مهدکودک فرزندان فرهنگیان، لباس خدمتگزاران، فوق العاده نوبت دوم مدیران مدارس، بخشی از بیمه تکمیلی کارکنان، بخشی ازخرید خدمات و برون‌سپاری هنرستانها، هزینه‌های جاری اداری ادارات کل و ۹ ماه حق التدریس شاغلان خبر داد.

منصور مجاوری با بیان اینکه در آموزش و پرورش بودجه‌ای تحت عنوان «رفاهیات معلمان» نداریم گفت: بودجه رفاهی صرف بیمه تکمیلی، ستاد اسکان نوروزی و مراکز خانه معلم می‌شود، در حالی که رفاه فقط اینها نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اسکان فرهنگیان باید در شان آنها باشد و آموزش و پرورش قصد ندارد، معلم را در ایام نوروز روانه مدارس کند، شایسته معلم نیست در این اماکن اسکان یابد، اما چاره دیگری نداریم.

مشاور وزیر آموزش و پرورش با اشاره به نظام نامه رفاه فرهنگیان که در ابتدای وزارت بطحایی تنظیم شد اظهار کرد: درمان و بیمه تکمیلی فقط یک بخش از این نظام نامه است، باید پرسید ما کی توانسته‌ایم هزینه ایاب و ذهاب، سفر، پاداش عیدانه و… به معلمان بپردازیم؟

مجاوری افزود: در آستانه سال نو بسیاری معلمان حق التدریس هنوز حقوق نگرفته‌اند.خوب است نگاهی به سرانه آموزشی، تربیتی و ورزشی مدارس بیاندازیم. سرانه تربیتی بسیار پایین است و هنوز پول مهدکودک فرزندان، لباس خدمتگزاران، فوق العاده نوبت دوم مدیران مدارس، بخشی از بیمه تکمیلی کارکنان، بخشی از خرید خدمات و برون‌سپاری هنرستان ها، هزینه های اداری ادارات کل و ۹ ماه حق التدریس شاغلین پرداخت نشده است.

مجاوری اضافه کاری کارمندان را یکی از عوامل افزایش بهره وری دانست و گفت: از شهریور سال گذشته بودجه‌ای برای اضافه کار ابلاغ نشده است و در حالی‌که می‌توانیم بر اساس ضوابط اجرایی بودجه تا ۱۷۵ ساعت اضافه کار داشته باشیم، نتوانسته‌ایم تا ۴۰ ساعت بیشتر بدهیم، چطور انتظار افزایش بهره وری را داریم؟.

مشاور وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه وقتی پایه بودجه آموزش و پرورش کم بسته شود، نمی‌شود کاری از پیش برد اظهار کرد: چندین بار اعلام کردیم بودجه امسال پاسخگو نیست و سال آینده هم شرایط همینگونه است؛ چرا باید کسورات سنوات معلمان استثنایی پرداخت نشود، در حالی که میانگین حقوق معلمان حدود دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است؟

مجاوری در پاسخ به اینکه تا کنون کدام بخش از مطالبات معلمان پرداخت و تسویه شده است اظهار کرد: تا کنون تنها حقوق، عیدی و حقوق کارکنان قراردادی و حق التدریس آزاد پرداخت شده است.

وی از عدم اجرایی شدن برخی مصوبات مجلس نیز انتقاد کرد و گفت: سه سال است قانون واریز یک درصد سود شرکت‌ها به حساب آموزش و پرورش مصوب شده، اما یک ریال دریافتی از این محل نداشتیم. شخص وزیر چند بار باید نامه بنویسد و پیگیری کند؟

مشاور وزیر آموزش و پرورش ریشه مشکلات بودجه‌ای را عدم باور به هزینه‌های آموزش و پرورش دانست و گفت: ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای پاداش ۹۵ پرداخت کردیم، اما خرانه آن را در قالب تنخواه دیده و ما را دچار مشکل کرده است.

مجاوری در برنامه تلویزیونی پرسشگر با بیان اینکه میانگین حقوق معلمان دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است، ادامه داد: این در حالی است که در کشورهای اطراف ما بیش از این‌ها دریافتی دارند و اگر بخواهید “خط فقر” را حساب کنید باید بینید چند نفر از معلمان ما زیر ۲ میلیون تومان حقوق می‌گیرند؟ البته حقوق پرسنل آموزش و پرورش نسبت به بسیاری وزارتخانه‌های دیگر پایین‌تر است و معلم از این بی عدالتی رنج می‌برد.

*** خبر ۲۱ اسفند ۹۶

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزش‌وپرورش گفت: ۲۲ اسفند ۹۶ حقوق فرهنگیان به حسابشان واریز خواهد شد و از اواخر هفته پرداخت اضافه کار و حقوق حق التدریس‌ها و سربازمعلم‌ها انجام می‌شود.

وی ادامه داد: ماهانه دو هزار و ۴۸۰ میلیارد تومان حقوق پرداخت می‌کنیم و تامین این هزینه برای خزانه برنامه‌ریزی دقیق و سنجیده می‌خواهد که سر وقت عمل کنند و تلاش ویژه‌ای در این زمینه صورت می‌گیرد.

الهیار اضافه کرد: امشب ساعت سه و نیم بامداد حقوق فرهنگیان به حسابشان واریز خواهد شد و از اواخر هفته هم پرداخت اضافه کار اداری و حقوق حق التدریسی‌ها و سربازان شاغل نیز در دستور کار قرار می‌گیرد و تلاش داریم تا قبل از پایان سال بتوانیم این مطالبات را به صورت کامل پرداخت کنیم.

وی بیان کرد: در خصوص سیاست‌های رفاهی نیز از دیرباز برای اینکه شرایط معیشتی فرهنگیان خوب تامین شود، توسعه مراکز رفاهی در دستور کار بود که در بخش‌های تفریحی و درمانی و . . . خدمات دهی شود.

***

در تدوین لایحه بودجه ۱۳۹۷ دستگاه‌های ملی و استانی مکلف شدند تا در تعیین هزینه‌های پرداختی برای عیدی کارکنان در سال آینده مبلغی حدود ۹۳۲ هزار و ۲۵۰ تومان را در نظر بگیرند.

مبلغ پاداش پایان سال کارکنان (عیدی) براساس قوانین و با ضرب ضریب حقوق که در هر سال متغیر است و همچنین امتیاز آن تعیین می‌شود که در نهایت مبلغ قطعی آن به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

از سال ۱۳۹۰ تاکنون میزان عیدی‌های پرداخت شده به این ترتیب بوده که در این سال حدود ۳۵۰ هزار تومان، ۱۳۹۱حدود ۴۰۲ هزار تومان، ۱۳۹۲ حدود ۵۰۳ هزار تومان،   ۶۰۳ هزار تومان برای سال ۱۳۹۳، برای ۱۳۹۴ تا ۶۸۸ هزار تومان و سال ۱۳۹۵ حدود ۷۷۰ هزار تومان بوده است. همچنین پیش‌بینی برای سال جاری رقمی نزدیک به ۸۵۰ هزار تومان است.

***

در نشست کمیسیون آموزش و تحقیقات در روز ۳۰ بهمن ۹۶ با حضور محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش برگزار شد، فاطمه ذوالقدر با اشاره به لزوم پرداخت حقوق حق التدریسان، گفت: پرداخت معوقات حق التدریسان و نهضت سواد آموزی که از مهر ماه حقوقی دریافت نکرده‌اند الزامی است چرا که به ایام عید نزدیک می‌شویم و باید حقوق این افراد تعیین تکلیف شود؛ معاونت امور مالی آموزش و پرورش باید اعتبارات مناسبی برای این امر در نظر بگیرد.

وزیر آموزش و پروش در پاسخ به این نماینده گفت: حقوق معلمان حق‌التدریسان رسمی امشب پرداخت می‌شود و عیدی این عزیزان نیز تا ۲ روز آینده واریز می شود.

منبع: ساتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۷۴۱۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ستادهای ثبت‌نام برای محدوده‌بندی جغرافیایی مدارس با خانواده‌ها همراهی خواهند کرد، گفت: مهر امسال چالش کمبود معلم نداریم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی فرهادی امروز در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به اینکه 980 هزار نفر از کارکنان آموزش و پرورش رتبه‌بندی شدند، اظهار کرد: 92 درصد کارکنان در بخش آموزش فعال هستند.

وی افزود: معلمان نمونه هر سال در هفته معلم انتخاب می‌شوند و امسال تلاش شد نحوه شناسایی اینگونه نباشد که معلم خود را برای نمونه بودن کاندیدا کند بلکه آموزش و پرورش از طریق نظرخواهی از سایر معلمان، دانش‌آموزان و والدین، معلمان نمونه را شناسایی کرد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: 93 هزار معلم در سطح مدارس به عنوان نمونه شناسایی شدند، 2317 معلم نمونه در سطح مناطق معرفی شدند و 159 نفر در دوره‌های تحصیلی مختلف در گروه معلم و 160 نفر در گروه کیفیت‌بخشی به عنوان نمونه در بخش استانی معرفی شدند. در بخش کشوری 20 نفر به عنوان معلم نمونه شناسایی شدند که 15 نفر معلم و 5 نفر در گروه‌های کیفیت‌بخشی یعنی مشاور، مربی تربیت بدنی و امور تربیتی هستند.

فرهادی بیان کرد: معلمان نمونه روز دوشنبه با رئیس جمهور دیدار دارند همچنین با رهبر انقلاب دیدار خواهند داشت.

وی ادامه داد: با شناسایی معلمان نمونه به دنبال تقویت خلاقیت هستیم همچنین آنها را به عنوان افراد برتر در عرصه تعلیم و تربیت معرفی می‌کنیم و برای نخستین بار این افراد در کانون‌های ارزیابی در معرض بررسی قرار گرفتند.

رشد 35 درصدی ساخت مدرسه

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در سال 1402، در ساخت مدارس 35 درصد رشد داشتیم، 6768 مدرسه ساختیم، گفت: به طور میانگین هر 8 روز یک مدرسه ساخته شد و 192 هنرستان ساخته شد همچنین مشارکت خیران در بحث مدرسه‌سازی 300 درصد افزایش داشت و 11هزار  میلیارد تومان مشارکت مالی داشتند.

فرهادی ادامه داد: بعد از 10 سال وقفه در توزیع شیر مدارس شاهد توزیع شیر رایگان بودیم و 200 نوبت شیر رایگان برای 8 میلیون دانش‌آموز دوره ابتدایی توزیع شد.

185 هزار استخدام در 2 سال

وی با اشاره به اینکه در سال تحصیلی فعلی و سال گذشته، 185 هزار ردیف استخدامی در قالب دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان و رجایی و آزمون استخدامی ماده 28 صادر شد، افزود: مهر امسال 32 هزار دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان و رجایی تحصیل خواهند کرد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: 6 هزار سند مالکیت برای مدارس و املاک آموزش و پرورش دریافت کردیم که بیشترین سند مربوط به استان‌های خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و کردستان است.

فرهادی افزود: مهر امسال چالش کمبود معلم را که به واسطه جذب نامناسب از سال 92 تا 97 رخ داده بود را نخواهیم داشت و به جای کمبود معلم باید به فکر تامین کیفیت در مدارس باشیم.

وی درباره تراکم دانش‌آموزان در کلاس‌های درس دوره ابتدایی گفت: 47 درصد مدارس ابتدایی تراکم کمتر از 26 نفر دارند،  38 درصد مدارس از 26 تا 35 نفر دانش‌آموز دارند و کمتر از 2 درصد در مرز تراکم 40 نفر و بالاتر هستند‌.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره ایجاد سازمان رفاهی و اقتصادی فرهنگیان گفت: آیین‌نامه آن در دولت تصویب شد و اکنون در حال بررسی است و به دنبال ایجاد رفاه در معیشت معلمان هستیم و به محض تصویب جزئیات آن اعلام خواهد شد.

فرهادی درباره بررسی سلامت روان معلمان تازه استخدام شده، بیان کرد: در حال حاضر تنبیه بدنی دانش‌آموزان بسیار اندک است، در پذیرش معلمان جدید به صورت کانون‌های ارزیابی، معلمان را بررسی کردیم و مهارت گفتاری، رفتاری، روحیات مورد نیازبرای معلمی، شخصیت و... بررسی می‌شود تا  با شخصیت آرام و صبور وارد آموزش و پرورش شوند.

همراهی ستادهای ثبت‌نام در بحث محدوده‌بندی مدارس

وی درباره ثبت‌نام دانش‌آموزان عنوان کرد: مدارس به جز آنهایی که برایشان مشخص است مانند سمپاد یا نمونه دولتی، اجازه برگزاری آزمون ندارند، سال گذشته ثبت‌نام الکترونیکی داشتیم که بسیاری از خانواده‌ها اینگونه اقدام کردند در بحث محدوده بندی جغرافیایی مدارس هم تلاش شده است تا حداکثر همکاری با خانواده‌ها انجام شود و قرار شد در برخی نقاط که محدوده به حدی است که خانواده‌ها در شعاع مدرسه قرار می‌‌گیرند، همراهی لازم انجام شود.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه به دنبال تقویت مدارس دولتی هستیم تا ثبت‌نام در مدارس غیردولتی به دلیل ترس از نبود کیفیت در مدارس دولتی نباشد، افزود: در تلاش هستیم تا مدارس دولتی را تقویت و در مدارس غیردولتی، نظارت را افزایش دهیم.

فرهادی درباره اینکه آیا انتخاب معلمان نمونه از مدارس غیردولتی هم انجام می‌شود، گفت: انتخاب معلمان نمونه فقط از مدارس دولتی است چون ما نماینده دولت هستیم همچنان انتظار داریم مدارس دولتی در رقابت با مدارس غیردولتی با کیفیت بتوانند اولیا را اقناع کنند که در این مدارس ثبت‌نام کنند.

وی با اشاره به اینکه رتبه‌بندی برای تمام معلمانی که مدارک خود را بارگذاری کردند، انجام شد، بیان کرد: رتبه‌بندی برای دولت بار مالی جدی دارد و نشان می‌دهد دولت به معیشت معلمان توجه دارد و معتقدیم با تقویت معیشت به طور مستقیم کیفیت آموزش و پرورش را خواهیم داشت.

تامین مسکن فرهنگیان

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره تامین مسکن فرهنگیان عنوان کرد: چند مسیر جود داشت از جمله ثبت‌نام در نهضت ملی مسکن که با نهادهای مربوطه صحبت کردیم تا معلمان در اولویت باشند همچنین در تمام استان‌ها معمان فاقد مسکن را شناسایی کردیم که بیش از 100 هزارنفر هستند همچنین در تفاهم‌نامه با وزارت راه و شهرسازی در 18 استان برای ساخت 50 تا 80 هزار واحد مسکونی اقدامات لازم  انجام شده است و آموزش و پرورش زمین‌های مازاد خود را برای این کار اختصاص داده است در استان‌هایی که ظرفیت نداشتیم، وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد که معلمان را برای تامین مسکن در اولویت قرار می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله نخست کشور است
  • آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است
  • ۲ هزار مشاور در آموزش و پرورش جذب می شوند
  • پایان چالش کمبود معلم از مهرماه امسال
  • استخدام ۴۵۶ نفر در دانشگاه فرهنگیان
  • تجلیل از مقام معلم؛ در آستانه گرامیداشت هفته معلم
  • هشت معلم نمونه استان ایلام تجلیل می‌شوند
  • استخدام دانشجویان دانشگاه‌ها در آموزش و پرورش/جزییات طرح راتبه معلمی
  • دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها، بورسیه دانشگاه فرهنگیان می‌شوند
  • بورسیه شدن دانشجویان سال سوم دانشگاه‌ها برای آموزش و پرورش